Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

17 december 2021 – Afgelast!

Op vrijdag 17 december 2021 verzorgt Decibel Hattem een Kerstconcert in de Emmaüskerk, Dorpsweg 27, 8051SX in Hattem. Blokfluitensemble Few uit Wezep verleent aan dit concert haar medewerking. Het concert staat o.l.v. Birgit Pfeifer. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.45 uur. Toegang vrij.

Het gemengd koor Decibel is blij om zich na de coronatijd weer te kunnen laten horen. De enthousiaste leden doen dat op vrijdag 17 december 2021 met de uitvoering van een concert in kerst- en wintersfeer.

Op het programma staan bekende kerstliederen als  ‘Away in a manger’ en ‘O little town of Bethlehem’, waarin het kerstverhaal zingend wordt verteld.

Naast een aantal bekende nummers worden ook minder bekende nummers gezongen als ‘O come little children’, een Duits kerstlied, ‘As lately we watched’ dat vertolkingen in vele landen kent en ‘Glad christmas bells’, een traditioneel kerstlied.

Wat achtergrond betreft van de kerstliederen die Decibel zingt,  gaan zij heel Europa door: van Schotland via Engeland, Duitsland en Frankrijk naar Zuid-Tirol in Oostenrijk. Decibel zingt daarom ook in de taal die bij de liederen hoort.

Het populaire kerstlied ‘The little drummer boy’ mag natuurlijk niet ontbreken. Het lied verhaalt over een arme jongen die niet in staat is om de pasgeboren Jezus een geschenk te geven. Door het spelen op zijn trommel bewijst hij hem de eer.

Het concert staat garant voor een prachtige avond, want Decibel heeft zich verzekerd van de medewerking van Blokfluitgroep Few uit Wezep. Zij omlijsten het concert en laten zich bij enkele intermezzo’s horen.

Blokfluitensemble FEW 

Het ensemble speelt oude en moderne muziek op een 40-tal verschillende blokfluiten. Het gebruik van dit uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effecten.

 

Op concoursen behaalde Blokfluitensemble FEW diverse prijzen. Ook heeft FEW regelmatig meegewerkt aan radio- en televisieopnames.

Het ensemble heeft al vier CD’s opgenomen. Daarnaast heeft Few meerdere keren opgetreden in het buitenland.

De muziek van Few staat voor kwaliteit en ook Decibel wil zich van zijn beste kant laten horen. 17 december wordt dus een avond die u niet mag missen!

Een dergelijke omlijsting van een concert is heel bijzonder en biedt het publiek de gelegenheid om prachtige muziek te beluisteren.

 

Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van glühwein of warme chocolademelk met lekkere hapjes erbij.

 

Een coronacheck is verplicht. Decibel volgt de meest recente ontwikkelingen.

Blokfluitensemble Few: www.fewblokfluit.com

Gegevens

Datum:
17 december 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Emmaüskerk
Dorpsweg 27
Hattem, Gelderland 8051XS Nederland
+ Google Maps