Wie zijn wij.

Decibel is een gemengd koor uit Hattem. Op dit moment bestaat ons koor uit ongeveer 40 enthousiaste zangers en zangeressen. Ongedwongenheid, plezier in het zingen en een goede sfeer in de groep zijn kenmerkend voor ons koor. Bovendien proberen we ons zangniveau elk jaar een stapje te verhogen. Dat laten we zien, maar vooral horen tijdens een jaarlijks concert, altijd met medewerking van bijvoorbeeld een pianist of lifeband.

Behalve bovengenoemd jaarlijks concert geeft Decibel om het jaar een sfeervol kerstconcert. Bovendien treedt het koor ( soms ook kleinschalig) wel eens op tijdens bijzondere gelegenheden en/of ergens op locatie.

Het repertoire van Decibel is veelzijdig. Het loopt uiteen van pop- tot musicalmuziek, van filmmuziek tot folksongs. Het zingen in vreemde talen of dialecten wordt zeker niet geschuwd.  In tegendeel.

Birgit Pfeifer is sinds de oprichting van Decibel in 1999 onze inspirerende dirigente. De geboren Oostenrijkse leidde in Karinthië diverse koren tot het moment dat zij zich in Nederland vestigde. Met haar passie en de inzet van de koorleden is elke repetitieavond en optreden een prettige belevenis.