«Alle nieuwsberichten


21 april 2018 – Kooruitstapje Delfstrahuizen.

Wat een prachtige dag, en wat hadden we geluk! De zon hoog aan de hemel, de lucht strak blauw en met ca. 23 ℃  té warm voor de tijd van het jaar.

De activiteitencommissie van Decibel heeft een uitje gepland op de boerderij van de familie Holtrop aan het Tjeukemeer in Delfstrahuizen. Zoals veel boerenbedrijven in Nederland combineert dit boerenbedrijf zijn werkzaamheden met een nevenactiviteit. In Delfstrahuizen in de vorm van boerderijrecreatie met een heus recreatieteam dat ons de hele dag activiteiten aanbiedt. We worden ontvangen met koffie en cake en gaan dan aan de slag met klompengolf en voetgolf in een weiland langs het Tjeukemeer. De ‘baan’ met vele natuurlijke hindernissen als hoog gras en pollen, greppels, bruggetjes, vlondertjes, moerassige delen en de dijk langs het Tjeukemeer zorgt voor de nodige uitdagingen.

Met knorrende magen keren we terug naar de boerderij voor een prima verzorgde lunch. Daarna moeten we weer aan de bak met hooivorkdarten, boerenbowlen en boerenknotshockey. Het valt nog niet mee om een hooivork over 4 meter afstand in een stapel hooibalen te spietsen. Hoge scores worden er dan ook niet gehaald, maar er zijn uitzonderingen. Meer eer valt er te behalen bij het boerenbowlen en boerenknotshockey. Vooral bij de knotshockey wordt er hard gestreden om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen.

Drie deelnemers met de hoogste puntenscore van deze dag krijgen van het recreatieteam de, aan het begin van de dag gemaakte, groepsfoto in een fotolijstje als herinnering aangeboden.

Met een fantastische barbecue wordt de dag afgesloten.

 

Plaats van handeling

Eerst koffie!
Groepsfoto
Klompengolf

Voetgolf

Hooivorkdarten
Boerenbowlen

Boerenknotshockey