«Alle nieuwsberichten


1 november 2019 Jubileumconcert Decibel

Een koor, dat ‘net even anders’ is en 20 jaar jong!

Met een spetterend verrassingsconcert vierde Decibel en dirigent Birgit Pfeifer haar 20 jarig jubileum. In vergelijk met de diverse koren en muziekkorpsen die Hattem rijk is zijn wij nog maar pubers, zo vatte Albert ten Cate het samen in zijn toespraak, en zo gedragen wij ons ook! Vandaar misschien ook dat we ‘net even anders’ zijn. Vrolijk, gemengd, spontaan en uitbundig. Wellicht loopt het daarom soms ook wat uit de hand.

Het concert begon met het serieuzere repertoire en werd in tweeën geknipt door een muzikaal intermezzo van de veelzijdige muzikanten GertJan van der Weerd en Geert Leurink uit Kampen, het publiek werd door hen voorzichtig voorbereid op Italiaanse sferen. Na het tweede programmadeel van Decibel met een luchtig repertoire nam Albert, als plaatsvervangend voorzitter, het woord voor een toespraak.

Een 20 jarig jubileum, dat hadden de oprichters wellicht nooit verwacht, zo memoreerde Albert. In een gedicht bracht hij een ode aan het eerste bestuur van Decibel. Zonder het initiatief van een aantal mensen in 1999 was er geen Decibel geweest. Naast dat Decibel een gezellige zanggroep is heerst er een groot gevoel van samenhorigheid. Veel leden leveren op een of andere manier hun vrijwillige bijdrage. De een verzorgt de website, de ander het één keer per jaar verschijnende nieuwsblaadje De Notendop of maakt prachtige posters en flyers. De zaal wordt telkens perfect ‘concert klaargemaakt’ door een vast groepje en weer anderen regelen de inkoop van de drankjes of staan garant voor de barbediening, maar het hele koor verzorgt de overheerlijke culinaire hapjes voor de after-sing.

Met een fleurig bloemboeket bedankt Albert de dirigent, de koster en haar assistente. Voor de muzikanten is er een mooie fles wijn.

Na deze loftuitingen ‘barstte’ Decibel los in Italiaanse sfeer die gaandeweg overging in een dolle boel o.l.v. ‘De Italianen’, met een verleidelijk muzikaal theater. Veel bezoekers werden zelf onderdeel in het theater van De Italianen en ondergingen het hilarisch.

   

Tot slot bezong dirigente Birgit Pfeifer haar 20 jarige relatie met Decibel, zoals ze zei: ‘haar langste verkering ooit’, in een prachtig, door de Hattemse Irene Liefers,  gecomponeerd lied.