«Alle nieuwsberichten


13 december 2019 – Inloopconcert Decibel Internationale Kerst- en Winternummers

Dit jaar was er in Hattem geen Kerstmarkt. Rondom de Grote- of Andreaskerk moest de bestrating vernieuwd worden. Geen plaats voor de grote kerstboom, kerstkramen en andere kerstfeestelijkheden. Maar de middenstand heeft het er niet bij laten zitten, zij hebben gezorgd voor een feestelijke Kerstkoopavond. Het zag er gezellig uit en het werd druk bezocht.

In De Veste in de Korte Kerkstraat, een straat die uitkomt op de Markt vóór de Andreaskerk, heeft Decibel jaarlijks haar Kerstmarkt Inloopconcert. Er is door het koor flink aan de weg getimmerd om de Hattemers te laten weten dat ondanks de bestratingshandicap het concert gewoon doorging. Zo deelde de Kerstman in Hattem flyers uit voor het Inloopconcert en stonden er overal richtingborden met Decibel Poster. Menigeen heeft zich laten verleiden om naar Decibel te komen luisteren.

Het was een mooi concert in de feestelijke in kerstsfeer versierde De Veste. Decibel zorgde voor mooie Kerst- en Winterse sfeerliedjes o.l.v. dirigente Birgit Pfeifer. Zo kon er geluisterd worden naar traditionele kerstliederen als: God rest you merry gentlemen, It came upon the midnight clear en All through the night. Maar er kwamen ook Karintische Kerst- en Winterliedjes aan bod: met Hiatz schaug wia’s åberschneibt, Wås zagst’dn auf mi?, Wås sågg dönn da Wind? en een traditional African Carol, het  African Noel. Hierna stapte Decibel over naar het Amerikaanse genre met: It’s the most wonderful time of the year, Rudolph the Red Nosed Reindeer, Winter Wonderland en een wens voor de kersttijd: Let it snow.

De jonge pianist Remon Holubek verleende zijn medewerking aan het concert. De drie genreblokjes werden door hem afgewisseld met virtuoos pianospel. Wat een fantastische pianist! We horen in de toekomst vast nog veel van hem.

Na afloop van het concert was er voor de concertbezoekers warme chocolademelk of glühwein met een culinaire Decibel verrassing. Van deze gezellige gelegenheid werd door de concertbezoekers goed gebruik gemaakt om bij te praten.