«Alle nieuwsberichten


oktober 2018 – Decibelmannen bezoeken Glasgow

(kort verslag van een weekend Glasgow)

Na een grondige voorbereiding vertrokken de mannen van ons koor vrijdagochtend per auto, vervolgens trein en tenslotte met het vliegtuig naar het Schotse Glasgow. Een traditie, het mannenreisje, werd zodoende voortgezet. Na een turbulente vlucht maakten de wielen uiteindelijk contact met de door regen natte bodem. Die dag bleef het tot de avond regenen, zodat de ‘Hop on, hop off’ toer met de bus ’s middags ook nat verliep. Toch was de rondrit een succes en werden veel mooie gebouwen bewonderd.

  

Zaterdags na het ontbijt met natuurlijk de scrambled eggs of een variatie daarop stond een bezoek aan het National Park op het programma, met een bezoek aan en een leuke boottocht op Loch Lomond. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan kasteel Sterling, één van de mooiste historische forten in Schotland, gelegen op een vulkanische rots.

Dolend door de grote ruimtes stonden de Decibelmannen plotseling oog in oog met de local Queen Mairie of Scotland. Na een spontaan gesprek met de lady werden de mannen uitgenodigd om een lied ten gehore te brengen. Dat hoefde ze geen twee keer te zeggen natuurlijk en enthousiast werd Pase el agoa voor de Queen en enkele toevallige bezoekers gezongen. Een prachtig muzikaal moment… Tijdens de lange al weer regenachtige busreis door de streek van de legendes, de helden, bandieten en koningen, maar vooral ook van de wilde dieren, vertelde de chauffeur, tevens reisleider, veel interessants over het land en haar historie.

Op de dag van vertrek scheen de zon. De mooie kathedraal van Glasgow en de nabijgelegen Necropolis, de stad der doden, geëerd in imponerende monumenten van grootse afmetingen, werden met een bezoek vereerd. Een indrukwekkende ervaring. Drie taxi’s brachten de mannen ’s middags naar Glasgow Airport. De vlucht verliep dit keer prima.

De mannen kijken terug op een geslaagd, maar vooral ook gezellig weekend.