«Alle nieuwsberichten


2 november 2018 – Decibel als “wereldkoor”

Op 2 november gaf Decibel een spetterend en enthousiast concert in de Emmaüskerk in Hattem waarin ook de bezoekers een groot aandeel hadden. Een avond gesponnen rond Decibel als “wereldkoor” en “wereldskoor”, met vrolijke, serieuze en ondeugende liedjes uit vele wereldstreken.

De drie muziekonderdelen in het programma sloten naadloos en met veel afwisseling qua inhoud op elkaar aan. Decibel zowel in grote als kleine bezetting werd afgewisseld met een bijzonder eigen programma van GertJan van der Weerd en Geert Leurink uit Kampen. Het programma werd met veel humor aan elkaar gepraat door dirigent Birgit Pfeifer.

Decibel begon met het romantische lied Pase el agoa, een oud Spaans lied, “Steek het water over, mijn dame Julieta! Steek het water over, kom bij mij! Ik zal de tuin ingaan, drie rozen plukken, mijn dame Julioleta. Steek het water over, kom bij mij!” Dit prachtige lied werd gevolgd door een afscheidslied! Jawel, EEN AFSCHEIDSLIED! “There’s one more song to say: Goodbay! Gaan we na dit lied nog door of stoppen we meteen zo vroeg de dirigent aan het publiek. Een groot applaus vanuit de zaal betekent: Doorgaan! En natuurlijk, ging Decibel door! Decibel bracht o.m. Engelse folksongs, Caribean songs, Mah-na-mah-na uit de Muppet show, Onder moeders paraplu, met showelement door de mannelijke koorleden, het ondeugende Me-too, Karintische liedjes en What a Saturday night.

In kleine bezetting werden de goed uitgevoerde liedjes: Heast as net, een liedje uit Karinthië, In poquito Samba en Scat Calypso voor het voetlicht gebracht. Welke met een luid applaus werden beloond!

GertJan van der Weerd en Geert Leurink brachten met veel humor en plezier liedjes ten gehore waarin een ieder zich kon herkennen en meezingen. Koor en publiek deden dit dan ook naar hartenlust. Wat een heerlijke avond!

Na het concert was er als vanouds een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje (Decibel specialiteit) en een drankje. En natuurlijk muziek van GertJan van der Weerd en Geert Leurink.