«Alle nieuwsberichten


6 juni 2016 – Dublin – Decibel Goes Irish

De mannen van gemengd koor Decibel hebben eind mei een weekend Dublin bezocht. Geïnspireerd door het thema van het zomerconcert van vorig jaar “Decibel Sings Irish”. Zij wilden aan den lijve de sfeer van de Ierse muziek proeven en waar kan dat beter dan in Dublin. Zingen is de mannen op het lijf geschreven, zij droegen dan ook bij aan de muzikale beleving in de stad. Waar het mogelijk was, werd er gezongen. Bij de mooiste en bekendste vrouw van de stad brachten ze een aubade.

Het programma was zeer gevarieerd. Uiteraard een bezoek aan een whisky distilleerderij, de Templebar omgeving, een ludieke tocht door de stad in een Viking bus/boot en een bezoek aan een indrukwekkende begraafplaats en de botanische tuinen. Ondertussen werd er ook genoten van de historie van de stad, de geneugten van het Guinness bier, de Universiteit en het dagelijkse leven in de stad. De muziek is alom in de vele eet- en drankgelegenheden te horen en uiteraard ook live op straat. De bassen en tenoren (acht van de in totaal elf mannelijke leden in het koor) droegen zelf ook bij aan de muzikale beleving in de stad. Waar het maar mogelijke was, werd er gezongen. De toehoorders reageerden steeds enthousiast op het stel mannen, dat al lopend door de stad hun liederen ten gehore bracht.

Het hoogtepunt was wel het optreden bij de bekendste (en volgens de tekst van het lied) de mooiste vrouw van de stad, Molly Malone (zie foto). Binnen de kortste keren stonden er veel mensen te luisteren, te filmen en foto’s te maken. Een mooi applaus was de beloning voor deze Deciboys. Het uitje is een uiting van de bijzondere onderlinge band dat het gemengde koor zo typeert. Onder de bezielende leiding van dirigent Birgit Pfeifer, wordt iedere woensdagavond gerepeteerd voor een concert en om uiting te geven aan het plezier van zingen.

De mannen van het koor broeden al weer op hun volgende uitje. Waarheen? Het thema van het komende concert biedt voldoende aanknopingspunten . . .