«Alle nieuwsberichten


10 juni 2016 – Jeu de Boules bij Hattem Pétanque

Op 10 juni 2016 was Decibel te gast bij Hattem Pétanque voor een gezellige afsluiting van het koorseizoen met Jeu de Boules, een hapje en een drankje, in het oude centrum van Hattem. De avond werd verzorgd door leden van Hattem Pétanque.

De wedstrijdleider bracht de Decibellers de basisbegrippen bij van dit balspel. Zo werd uitgelegd wat een BUT was en hoe ver de but geworpen moest worden vóór het spel kon beginnen. Dat je echt met BEIDE voeten IN de cirkel moest staan en niet van je plaats mocht komen voordat je boule de grond had geraakt. Dat het zaak was je boule zo dicht mogelijk bij de but te gooien omdat het team dat de boules het dichts bij de but had liggen punten kreeg.

Dat dichtbij de but liggen was een serieuze zaak. Met een meetlint werd de afstand van boule naar but gemeten. Er was één Decibeller die haar eigen boules, boules poetsdoekje en meetlint had meegebracht. Haar maakten ze niet in! Je moest niet alleen je boules zo dicht mogelijk bij de but gooien, je mocht ook de boules van je tegenstander SCHIETEN! Na de speelronde zouden de punten worden geteld en kon het spel met een nieuwe ronde beginnen. De winnaar was het team dat als eerste 13 punten had gehaald.

Na de uitleg van wedstrijdleider Dirk Jan Septer werden de teams ingedeeld en verspreid over het speelveld. De competitie kon beginnen!

Het ging er fanatiek aan toe, hetgeen goed te zien was aan de concentratie en verbeten gezichten. Als koor moet je samenwerken, naar elkaar luisteren, er iets moois van maken. Nu was er kans elkaar af te troeven, dwars te zitten, in te maken, en dat werd naar hartelust gedaan.

Tijdens de wedstrijd werden de Decibellers door de Pétanquers goed ‘gevoed’ en dat was maar goed ook, zo’n wedstrijd vreet energie.

Na een uur spelen was het tijd voor een goed glas, een hapje en natuurlijk DE WEDSTRIJDUITSLAG. Dirk Jan Septer had de punten geteld. De partner van een tenor won de eerste prijs, de tweede én de poedelprijs viel binnen het koor.
Prachtig toch?

In het Pétanque home waren dia’s te zien van het mannenuitstapje naar Dublin, gekleurd met sterke verhalen en Irish Songs. Een mooie avond met zacht weer en geanimeerde gesprekken.

Een prachtige afsluiting van het zangseizoen!