«Alle nieuwsberichten


4 maart 2017 – Decibel zingt in de Hattemse binnenstad

Op zaterdag 4 maart 2017 werd de binnenstad van Hattem gevuld met de stemmen van het gemengd koor Decibel. Zoals een week eerder al was aangekondigd, wilde het koor zich met deze straatconcertjes presenteren om op deze wijze aandacht te geven aan het najaarsconcert dat in november zou worden gehouden. Het publiek werd uitgenodigd deel te nemen aan het projectkoor, dat in het kader van het Hanzejaar 2017 met een speciaal concert het Hanze verleden van Hattem onder de aandacht wilde brengen:

“Decibel zingt op de golven van de Hanze”.

Gelukkig werkte het weer mee en kon op verschillend plekken een diversiteit aan liederen ten gehore worden gebracht. Er werd begonnen onder de Dijkpoort, waar de akoestiek zorgde voor warme klanken van de stemmen. Het Country Roads van John Denver werd afgewisseld met een Kärntnerisch lied om vervolgens weer terug te keren naar Ierland met An Irish blessing, het Grolsch deuntje en een afscheidslied.

Zingen onder de Dijkpoort.

Na een versnapering bij Banka werd op de markt opnieuw gezongen. Lopend door de Kerkstraat kregen de winkels nog een spontane aubade en werd daarna bij de molen het
afsluitende concerten gehouden. De vele bezoekers reageerden enigszins verrast doch vervolgens heel enthousiast op de spontane voorstellingen van het koor.

Zingen voor het terras van restaurant Banka aan De Markt.
Zingen bij het Mode Theater in de Kerkstraat.

De ambiance van Hattemse binnenstad werkt natuurlijk heel inspirerend op deze optredens. Decibel gaat dit zeker nog vaker doen, dat staat wel vast.

Zingen bij molen De Fortuin.

Het koor knoopte er na afloop nog een gezellig samenzijn aan vast op het terras van het Wapen van Hattem.