«Alle nieuwsberichten


29 juni 2021 – Buitenactiviteit Decibel

Eindelijk! We konden elkaar als leden van Decibel na vele maanden weer ontmoeten. Weliswaar in de buitenlucht, maar dat is in de tuin van onze voorzitter Hans totaal geen bezwaar. Het is er prachtig en ruim, zodat de stoelen op afstand waren neergezet.

Wat eerst qua weer een prachtige week leek te worden, moest later worden bijgesteld. Pas rond het middaguur kon het besluit genomen worden de avond door te laten gaan. Uiteindelijk hebben we het niet helemaal droog kunnen houden, maar een paraplu of een plekje onder de veranda boden beschutting tegen de motregen.

Ondanks het feit dat Decibel al heel lang niet meer repeteert, was de opkomst van de leden groot. We waren met 35 leden, inclusief onze dirigent Birgit. Wie we natuurlijk erg misten was Bertus die een aantal weken geleden een ernstig ongeluk heeft gehad. Albert had hem juist die ochtend  bezocht en hij kon vertellen dat Bertus gelukkig langzaam vooruitgaat.

Als koor bij elkaar komen en dan niet zingen, dat gaat natuurlijk niet. Birgit gaf de toon aan en als vanouds zongen we Take me home, country roads, Pase el agua en A Liab brennt oft hassa. Heerlijk om te doen, het zingen hebben we echt gemist!

Onder het genot van een hapje en een drankje was er volop gelegenheid om elkaar te spreken en te horen hoe een ieder de coronatijd was doorgekomen.

We hopen van harte dat we als koor  in september weer kunnen gaan zingen, maar daarbij zijn we afhankelijk van de richtlijnen die op dat moment gelden. Het streven van het bestuur is een startbijeenkomst te organiseren op 1 september en daarna op 8 september voor het eerst samen te komen in de Marke.